Can I prune a tree in a conservation area?
Yes, but for most work you have to tell the council first. Trees in a conservation area are protected by section 211 of the Town and Country Planning Act 1990, which requires six weeks' notice before carrying out the work. The council can let it go ahead sooner, or make a Tree Preservation Order to protect the tree.
Read the full answer →